Няма да има фалшификация на изборите, увери премиерът

Няма да има фалшификация на изборите, увери премиерът
Проф. Георги Близнашки Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Не се готви фалшификация на изборите, заяви премиерът проф. Георги Близнашки след тържествената церемония по откриването на 94-тата академична учебна година на Университета за национално и световно стопанство в столицата.

„Работата на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори развенча един от най-устойчивите митове на прехода - за наличието на мъртви души в изборните списъци. Стана ясно, че това явление отдавна е преодоляно и че всъщност в изборните списъци са включени български граждани с активно избирателно право по постоянен адрес. Не съществуват никакви кухи обеми и няма място за спекулации по тази тема“, категоричен беше премиерът.

Близнашки посочи и предприетите системни действия на правоохранителните органи в страната за превенция на престъпленията срещу политическите права на гражданите.

„Нашето огромно желание е да внесем ред и дисциплина в навечерието на изборите и да не допуснем обичайното явление през последните години – покупката и продажбата на гласове“, заяви проф. Георги Близнашки.

#Георги Близнашки #Близнашки #Гражданския борд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"