Нарекоха Обама, Порошенко, Барозу и Расмусен военнопрестъпници

Нарекоха Обама, Порошенко, Барозу и Расмусен военнопрестъпници
Порошенко и Обама Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Неформалният “Трибунал Ръсел”, състоял се във Венеция, обяви президентите на Украйна Петро Порошенко и на САЩ Барак Обама, както и шефовете на Еврокомисията Жозе Мануел Барозу и на НАТО Андерс Фог Расмусен за виновни за военни престъпления в Донбас, съобщи РИА Новости.

Присъдата е била произнесена от четирима съдии, водени от председателя на организационния комитет на “Трибунала Ръсел” във Венеция Алберт Гардин, който е и лидер на движението за възраждане на независимата Венецианска република.

“Трибуналът Ръсел” се провежда за първи път през 1967 г. по инициатива на философите Бъртранд Ръсел и Жан-Пол Сартр. Тогава били осъдени военните престъпления във Виетнам.

В края на март в италианската област Венето се проведе референдум за отделяне от Италия.  Почти 90% жители се изказаха в полза на отделянето. Въпреки че референдумът имаше консултативен характер и противоречи на действащото италианско законодателство, активистите на сепаратисткото движение са пълни с решимост за възраждане на Венецианската Република. Поради тази причина подкрепят действията на украинските сепаратисти.

#Петро Порошенко #Барак Обама #Жозе Мануел Барозу #Андерс Фог Расмусен #Донбас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници