1,3 млн. лева дупка в бюджета на НСО

1,3 млн. лева дупка в бюджета на НСО
Над милион е липсата в бюджета на НСО.
A A+ A++ A

1,3 млн. лв. не достигат в бюджета на Националната служба за охрана (НСО). Това призна шефът на службата генерал-лейтенант Ангел Антонов в петък, навръх 135-годишнината от поставянето на основите на службата.

През октомври ще бъде разгледана необходимостта от охрана на определени политици и ще се решава дали тя ще бъде свалена или завишена. Мисията на служителите на Националната служа за охрана е да се грижи за безопасност на лицата с най-висок ранг в държавата, както и гостуващите държавници.

Проблем с възнагражденията на служителите няма. За бюджета на службата обаче трябват поне още 1,3 млн. лева. Парите са необходими предимно за закупуване на съвременна техника за защита.

Основният проблем на службата през всички тези години остава липсата на закон. В средата на октомври ще бъде направена оценка на риска за всяко едно от охраняваните лица. Според резултатите от анализа на някои може да им бъде свалена охраната. Това ще бъдат предимно политици, за които Министерският съвет е постановил охрана.

#НСО #бюджет #Ангел Антонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници