Руският национален отбор може да играе в родното първенство

Руският национален отбор може да играе в родното първенство
Снимка: fifaworldcup-2014.net
A A+ A++ A

Руският футболен съюз внесе предложение, с което националният отбор на страната да се съзтезава в клубното пъвренство през сезон 2017/2018. Така отборът на Русия ще придобие ценен опит и обиграване за Световното първенство през лятото на 2018 година, в което ще бъде домакин.

Така всички играчи ще играят заедно и ще свикнат с атмосферните условия и климата в държавата, като част от футболистите играят в чужбина. Как обаче един футболист ще играе в клубния и националния отбор едновременно?

РФС предложи клубовете от страната, в които играят национали, да отдадат под наем тези футболисти срещу определена сума пари и разрешение за включване на повече чужденци в игра.

Новата идея може доста да обърка първенството, особено за отборите с амбиция за шампионската титла.

По-рано днес треньорът на „Зенит“ (Санкт Петербург) Андре Вила-Боаш коментира предложението, като го обяви за странно и постави под въпрос шанса европейските клубове да дадат разрешение на футболистите си да играят за Русия през целия сезон.

 

асИдеята на РФС е водещите клубове от страната да преотстъпят за една година играчите си на отбора "Русия 2018" за сезон 2017/2018 срещу определена сума и други преференции, като например разрешение да ползват безлимитен брой чужденци.Идеята на РФС е водещите клубове от страната да преотстъпят за една година играчите си на отбора "Русия 2018" за сезон 2017/2018 срещу определена сума и други преференции, като например разрешение да ползват безлимитен брой чужденци.

Прочети повече на: http://www.sportal.bg/news.php?news=508058

#Русия #Мондиал 2018

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници