Ромпой: Новите санкции срещу Русия влизат в сила от утре

Ромпой: Новите санкции срещу Русия влизат в сила от утре
Ромпой обяви, че може да бъде взето решение за промяна или прекратяване на действието на санкциите или на част от тях след оценка на напредъка по прилагането на мирния план в Украйна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой потвърди, че новите европейски санкции срещу Русия ще влязат в сила утре, предаде Ройтерс.

Ромпой обяви, че може да бъде взето решение за промяна или прекратяване на действието на санкциите или на част от тях след оценка на напредъка по прилагането на мирния план в Украйна. Оценката ще бъде направена до края на септември.

Новите икономически санкции на ЕС срещу Русия забраняват финансирането на дълга на три големи руски компании от сектора на отбраната и на три други компании от енергийния отрасъл, посочи Европейският съвет, цитиран от Франс прес.

В новия списък със санкции срещу Русия влизат и 24 физически лица, в това число и сегашните лидери на самопровъзгласилата се Донецка народна република, членове на правителството на Крим, руски мениджъри и предприемачи.

"Списъкът забранява влизането на тези 24 души на територията на ЕС и предвижда техните активи да бъдат замразени", се посочва в документа на Европейския съюз.

#Херман Ван Ромпой #санкции #Русия #влизат #СИЛА #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници