ЕС отпуска още 22 млн. евро помощ на Украйна

ЕС отпуска още 22 млн. евро помощ на Украйна
5 милиона евро ще бъдат разпределени под формата на хуманитарна помощ, а останалите 17 милиона евро са предназначени за развитие на пострадалите региони. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Европейският съюз (ЕС) отпуска още 22 милиона евро за подпомагане на жертвите на въоръжения конфликт в Украйна, съобщи Европейската комисия (ЕК).

"ЕК отпуска 22 милиона евро, за да подпомогне хората в украинските региони, засегнати от конфликта", се казва в изявлението.

Според публикуваната информация 5 милиона евро ще бъдат разпределени под формата на хуманитарна помощ, а останалите 17 милиона евро са предназначени за развитие на пострадалите региони.

Според председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу, Европейският съюз е силно загрижен за продължаващия конфликт в Украйна и по-специално за неговото въздействие върху цивилното население.

"Прекратяването на огъня трябва да бъде продължено и да се използва като възможност за облекчаване на условията за хората в нужда и най-вече за жените и децата. Затова и ЕК мобилизира 22 млн. евро в помощ на населението в нужда и за развитие на най-пострадалите региони“, коментира председателят на Еврокомисията Жозе Барозу. 

#ЕС #отпуска #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници