Станишев: Ресорът на Георгиева е безспорен успех

Станишев: Ресорът на Георгиева е безспорен успех
По време на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург следващата седмица, той ще участва в среща на всички български евродепутати с Георгиева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Поздравявам Кристалина Георгиева за поверения важен и престижен ресор в новата комисия. Това е безспорен успех за страната ни", заяви лидерът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев.

По време на пленарната сесия на Европейския парламент в Страсбург следващата седмица, той ще участва в среща на всички български евродепутати с Георгиева, съобщиха от пресцентъра на БСП. На срещата Сергей Станишев ще постави въпроси по приоритетни за ПЕС политики и тяхното финансиране през мандата на новата Комисия – реиндустриализация, растеж, заетост, образование, здравеопазване, околна среда, външна политика и др.

"Следя с тревога развитието на преговорите по бюджета на ЕС за 2015 г. и предложените от Съвета съкращения по политики, свързани с възстановяване на икономиката, конкурентноспособността и работните места, като изследвания и иновации. Ето защо, очаквам с нетърпение разговора с г-жа Георгиева", заяви Станишев.

Лидерът на ПЕС подчерта, че евродепутатите социалисти са получили ключови ресори.

"ПЕС получи 8 ключови ресора, в сравнение с предишната комисия, когато бяха 6. Eврокомисарите социалисти имат всички качества, за да развият потенциала на тези ресори. Трябва да им бъде дадена политическа свобода да осъществяват прогресивни политики", каза Станишев.

#Сергей Станишев #ресор #Кристалина Георгиева #УСПЕХ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници