Джак Изкормвачът бил полски емигрант?

Джак Изкормвачът бил полски емигрант?
Митичният сериен убиец от 19. век Джак Изкормвачът може да се окаже полският емигрант Аарон Космински. Снимка: deathmetalverses.blog.bg
A A+ A++ A

Митичният сериен убиец от 19. век Джак Изкормвачът, който така и не можа да бъде заловен от полицията, може да се окаже полският емигрант Аарон Космински, пише в. „Мейл он сънди“.

Личността на тайнствения престъпник, извършил поредица от убийства на жени през 1888 г., е установена чрез ДНК анализи. Необходимите за тестовете молекули били взети от шал, намерен в близост до трупа на Катрин Едоус, една от жертвите на Изкормвача. Шалът бил предоставен за изследване през 2011 г. от бизнесмена Ръсел Едуардсън, който го купил от eдин търг. Анализите били проведени от доцента по молекулярна биология към университета в Ливърпул, Яри Лоухелайнен.

Един от полицаите, работили на местопрестъплението, взел шала вкъщи, за да го даде на съпругата си. Невероятно съвпадение е, че той никога не е бил гладен оттогава.

Космински е от полския град Клодава. По време на извършването на жестоките престъпления той бил 23-годишен и работел като фризьор в лондонския район Уайтчапъл.

Космински е бил сред заподозрените още през 1888 г., но полицията така и не могла да докаже вината му.

#ДНК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници