Борисов за отказа си да даде ДНК: Гешев тръгна да прави партия, нападайки мен и Кирил Петков

Борисов за отказа си да даде ДНК: Гешев тръгна да прави партия, нападайки мен и Кирил Петков

Стоп кадър/ФБ/Бойко Борисов

A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да даде ДНК проба по случая Барселонагейт. Имунитет също няма да бъде даден, каза Борисов, който обвини бившия главен прокурор Иван Гешев, който според думите му, прави нова политическа партия, предаде БНР.

„Айде да вземем на всички деца от София ДНК, това ли ме питате. И на вашите да взимаме. Искате ли? Я престанете! В последните две-три седмици, за пореден път, някой, който иска да прави политическа партия, започва да се занимава с Бойко Борисов, дори нарушавайки и служебните си ангажименти. Иван Гешев, той не закачи нито веднъж ДПС, а на мен и на Кирил Петков ни иска имунитета. Нито Корнелия Нинова, нито никой. За да покаже в коя част на политическата сцена ще застане! Колко дела седят на трупчета, колко сигнали се дадоха, колко производства и имунитети се поискаха.

Аз години наред не съм имал имунитет. И, когато един човек реши да си прави политическа партия, и пак на моя гръб - така бяха и Бареков, така беше и Яне Янев, така бяха и БСП. Видно е, очевидно е, че Гешев тръгна на прави партия, нападайки мене и Кирил Петков, за да ги дискридитира тези имена, защото му пречат на политическия проект".

"Той иска да ни привлече вниманието, защото е незначителен и отново този Зайко-Байко, който е страшно опасен вълк, той всява такъв страх, че просто се разтреперваме, като направи партия като Гешев, се яви на избори, и на изборите ще го последват същата съдба, която я последваха всички други партии“.

Борисов отрече да е кадрувал в съдебната система и да има нещо общо с Борислав Сарафов:

"Нито съм избирал Борислав Сарафов, нито съм го виждал, но съм го чувал - последният път, мисля, че беше по Костинброд, когато ме разпитваха - нито съм участвал в свалянето на Гешев. Не познавам никой от прокурорската квота; Нито в избора на Сарафов, нито на неговата заместничка, която услужливо вие не споменавате. Тя беше до вчера, дето се вика, зам.-министър на правосъдието и е зам.-главен прокурор. Аз нея не я познавам".

#Бойко Борисов #ДНК #Барселонагейт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници