САЩ засилиха атаките срещу Ислямска държава

САЩ засилиха атаките срещу Ислямска държава
По искане на иракското правителство американските въоръжени сили атакуваха терористите от Ислямска държава. Снимка: www.vestnikataka.bg
A A+ A++ A

По искане на иракското правителство американските въоръжени сили атакуваха терористите от Ислямска държава (ИД) близо до Хадита, в провинция Анбар, оказвайки подкрепа на иракските сили за сигурност и на сунитските племена, отбраняващи язовира край Хадита, обяви командването.

САЩ разшириха въздушните си удари срещу джихадистите на нов
фронт. Язовирът недалеч Хадита е важен стратегически обект, чието разрушаване може да предизвика заливане на огромна територия.

САЩ провеждат операция срещу ИД от август. Както бе обявено, целта й е да защити американските граждани и дипломати в Ирак и религиозно-етническите малцинства от нападенията на джихадистите.

Терористичната сунитска религиозна групировка Ислямска държава, свързана с Ал Кайда, набра сила по време на бойните действия на територията на Сирия.

Преди няколко месеца тя активизира действията си и в Ирак. Възползвайки се от недоволството на иракските сунити от политиката на шиитското ръководство в Багдад.

#САЩ #ИД #ислямска държава #Ал Кайда #Ирак #Багдад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници