УНИЦЕФ с тревожни данни: всяко десето момиче – изнасилено

УНИЦЕФ с тревожни данни: всяко десето момиче – изнасилено
Всяко десето момиче в света е било подложено на насилие преди да навърши 20 години, сочат данните на УНИЦЕФ. Снимка: www.bellbajao.org
A A+ A++ A

УНИЦЕФ излезе с тревожен доклад – около 120 млн. момичета по света, или 1 на всеки 10, е било изнасилено или подложено на сексуално насилие, преди да навърши 20 години. Увеличават се и жертвите на психически тормоз.

По данни на УНИЦЕФ 95 хил. деца и тийнейджъри са били убити през 2012 г. По-голяма част от престъпленията са станали в района на Латинска Америка и Карибския басейн. Отбелязва се още, че децата по света рутинно са подложени на насилие. Документът се основава на данни от 190 държави.

От тревожната статистика става ясно, че 6 на всеки 10 деца на възраст между 2 и 14 години са подложени на психически тормоз от грижещите се за тях. Насилие се проявява на места, където децата трябва да са в безопасност – техните домове, училища. Все по-често това се случва по интернет.

Докладът подчертава още, че насилието срещу деца в някои държави остава социално прието и мълчаливо толерирано. Не е рядкост и фактът, че жертвите се страхуват да съобщят за упражнения над тях тормоз.

#УНИЦЕФ #Латинска Америка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници