Псевдосоциологически монопол подменя резултатите на партиите, смята Минчев

Псевдосоциологически монопол подменя резултатите на партиите, смята Минчев
По думите му закриването на НЦОИМ е било направено, така че „социологическият монопол да лъже безнаказано“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Политологът Огнян Минчев обяви, че съществува мрежа от социологически фирми, която създава псевдосоциологически монопол и подменя социологията с политически пиар.

Минчев реагира остро срещу социологическите изследвания, които бяха оповестени последните дни. Според него голяма част от тях са манипулативни и искат да внушат нестабилна ситуация.

„Костинброд беше режисиран година преди това с данните на псевдосоциологически агенции и когато избухна скандалът, се видя и целта на тази подмяна“, обясни още Минчев в ефира на Нова телевизия.

По думите му закриването на НЦОИМ е било направено, така че „социологическият монопол да лъже безнаказано“.

„Псевдосоциологическият монопол е известен, той се формира около двама наши колеги, които успяха чрез монополизация да подчинят публичното лице на социологията на своите частни политически и пазарни цели и от това страда социологията. Това е директна злоупотреба с професионален статут, това е фалшив професионален статут“, каза Минчев.

Според него истинските социологически агенции могат да се различат, като се сравнят резултатите им преди и след изборите.

#Огнян Минчев #Костинброд #фирми #резултат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници