Московски: И без бордовете можеш да изкараш законен бонус

Московски: И без бордовете можеш да изкараш законен бонус
Администрацията осигурява достатъчно на брой допълнителни ангажименти, за които се заплаща по закон, каза Ивайло Московски.
A A+ A++ A

Държавната администрация предлага „достатъчно на брой" допълнителни ангажименти, за които законно се заплаща, независимо от решението участието в бордове да не се заплаща, заяви транспортният министър Ивайло Московски по темата с бонусите на държавните служители.

„Още от самото начало на мандата всички останахме с впечатление, че никой няма да взема допълнително от бордове, то си е така. Освен бордовете, съществуваха достатъчно на брой допълнителни ангажименти в цялата администрация, които законово бяха платени, което доведе до това положение," каза Московски пред „Дарик радио", като добави, че са били необходими правила, благодарение на които да не се стига до връщането.

„600 000 лева се събраха от цялото правителство за период от почти 3 години. Тази сума е по-малка или равна от бонусите, които е взел само един от предишното правителство," подчерта Ивайло Московски.

Според транспортния министър обаче е нормално всеки служител на администрацията и на областни институции, който добавя нещо към стандартните си задължения, да получи допълнителни възнаграждения, „както се случва в целия свят".

Московски припомни, че допълнителното заплащане е урегулирано в над 42 законови решения и цитира финансовия министър Симеон Дянков, според когото „до месец в парламента ще влезе новият закон, така че ще има общ стандарт за това как и по какъв начин да се заплаща допълнително".

Транспортният министър е категоричен, че темата за бонусите е преекспонирана. „Темата вече е затворена, заяви той.

#Ивайло Московски #Министър на транспорта #бонуси #администрация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници