Планът „Путин“ може да отложи нови санкции срещу Русия

Планът „Путин“ може да отложи нови санкции срещу Русия
Планът на руския президент Владимир Путин за Украйна може да отложи новия пакет от санкции. Снимка: razuznavane.com
A A+ A++ A

Планът на руския президент Владимир Путин за Украйна може да отложи новия пакет от санкции на Запада срещу Москва, пише американският вестник The New York Times.

Мирният план на Путин, кратко изложен от него по време на полет в самолет над Сибир, внесе суматоха в дипломатическите кръгове и предостави на Запада предлог да отложи въвеждането на наказателни мерки, които биха нанесли вреда на европейската икономика, намираща се на ръба на рецесията, отбелязва изданието.

В същото време наблюдатели констатират, че в плана няма механизъм за реализирането му. Само часове по-рано беше повторена руската позиция, че Москва не може да преговаря за прекратяване на огъня, защото не е страна в конфликта.

Анализатори смятат, че стратегията на Путин е да убеди Киев, че трябва да преговаря, вместо да води сражения, и да подсили идеята, че крайният изход зависи от Москва.

Планът на руския лидер за стабилизиране на ситуацията в Украйна може да получи подкрепата на части от мирното население. Много от украинците, ужасени от растящия брой на жертвите, надхвърлящ 2600 души, и разтревожени от икономическия ефект на конфликта върху страната, която вече е на ръба на банкрута, искат край на насилието.

#Владимир Путин #Украйна #Киев #Москва #анализатори #наблюдатели #Запада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници