Прокуратурата разследва потопа в Мизия

Прокуратурата разследва потопа в Мизия
Прокуратурата се захвана с потопа в Мизия.
A A+ A++ A

Прокуратурата осъществява надзор в Мизия. Това обяви главният прокурор Сотир Цацаров, който бе на работно съвещание в Районна прокуратура Оряхово по повод досъдебното разследване за причините за наводнението в Мизия.

След среща с общинското ръководство на Мизия главният прокурор обясни, че разследването за наводнението се води по правилата на Наказателно-процесуалния кодекс, като служителите на полицията в Оряхово са извършили вече 39 огледа на язовири, като предстоят и още такива.

Цацаров подкрепи предложението на кмета на Мизия да се извършат законодателни промени, за да може обезщетението за пострадалите да се дава авансово и да се изчислява не върху ниската данъчна оценка на имотите, а по средни пазарни цени.

"Стигаме отново до: 120 къщи негодни за обитаване, 300 човека без покрив за зимата, които ще трябва да я прекарат там, където бъдат осигурени условия за това - в пансиони или във фургонен лагер. И трето – 500 човека, които докато станат тези пансиони и лагери, трябва да бъдат изхранвани, просто защото са наши съграждани", коментира главният прокурор.

Главната задача сега е да се осигури изхранването на пострадалите и покрив за останалите без дом. Сотир Цацаров обеща, че разследването на причините за потопа ще продължи с възлагане на специализирана експертиза за язовирите и хидрологията в региона на учени от БАН.

#Мизия #Сотир Цацаров #Оряхово

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници