Дават на наводнените от Аспарухово безплатни карти за транспорт

Дават на наводнените от Аспарухово безплатни карти за транспорт
A A+ A++ A

Общината във Варна ще даде безплатни карти за градски транспорт и медицинска дейност на семействата, останали без дом след бедственото наводнение в квартал Аспарухово. Това обяви кметът на града Иван Портних, цитиран от БНР.

52 семейства отказаха да се настанят в предоставените им фургони под предлог, че условията са лоши и не могат да ползват градски транспорт.

"Създали сме всички необходими условия. Държавата ни предостави тези фургони. Ние като община инвестирахме в необходимата инфраструктура и създаването на необходимата организация за нормални условия за живот там. Така, че всички, които са нуждаещи се и имат необходимост от настаняване, имат тази възможност в Аспарухово, коментира Портних.

Селището за временно настаняване в бившето поделение „Сокол“ край Варна  е пусто. Там има 29 оборудвани фургона, в които могат да се приютят 52 семейства. Общината е предложила настаняване на 146 души, като 100 от тях веднага са отказали.

Основното притеснение на ромите е, че селището е извън урбанизираната зона, на няколко километра от „Аспарухово“, където са всички техни близки. Наблизо няма магазин за хранителни стоки, транспорт и медицинско обслужване.

От общината заявиха, че ще променят маршрута на някои от автобусите, както и че ще осигурят медицинско лице в лагера, но и това не убеждава ромите.

#Варна #Аспарухово #фургони

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници