СИЛА пак протестираха срещу скъпите горива

СИЛА пак протестираха срещу скъпите горива
Гражданско движение СИЛА организира в петък, 9 март, поредния си протест срещу високите цени на горивата в България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Гражданско движение СИЛА организира в петък, 9 март, поредния си протест срещу високите цени на горивата в България.

40 души, организирани от СИЛА, протестираха срещу високите цени на горивата пред сградата на Народното събрание в петък, 9 март, докато течеше редовният парламентарен контрол, предаде БГНЕС.

Беше организирано и автошествие по „Цариградско шосе“ до кв. „Горубляне“ и обратно до парламента, като движението беше спирано поетапно на участъци.

„Ние не можем да вземаме 200 лева заплата и да даваме 200 лева за винетка, гражданска отговорност и по 2 лева за литър бензин. Не можем повече да мизерстваме“, каза ученикът Емил Найденов, който бе един от протестиращите.

„Искаме цени = на стандарт“, „100 л. = 270 лв.“, „Силни сме, защото сме заедно“, бяха призивите им от протестните плакати.

Всичко е прах в очите на хората – нищо няма да се промени, ако хората не се вдигнат, призова един от организаторите, Борислав Райчев, който нарече управляващите „хрантутници, които си раздават щедри бонуси, докато народът гние“.

Всеки българин трябва да протестира срещу несправедливостите, каза Борислав и предположи, че ще има масови недоволства и срещу цените на яйцата, ако те не паднат.

„Защото ние пържоли ли ще боядисваме на Великден, какво ще правим?“, възмути се той.

„Не виждате ли, че сиренето гони цената на месото? Това нормално ли е“, запита Борислав.

„Протестираме срещу цените на горивата, защото това е тема номер едно и тази компонента е ценообразуваща, засягаща целия български народ“, подчерта младежът.

#СИЛА #протест #Народното събрание #цени #горива

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници