Фандъкова успокои софиянци - билетът за градския транспорт остава левче

Фандъкова успокои софиянци - билетът за градския транспорт остава левче
Помните ли тези билети?
A A+ A++ A

"Искаме да стимулираме редовните пътници, затова създаваме и различни видове документи. Ние не разчитаме на билетите, а хората да си купуват карти. Вече и метрото не е единствен приоритет - пуснахме екологични тролеи, трамваи и автобуси." Това заяви в сутрешния блок на БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова.

Според нея градският транспорт е в тежко финансово състояние от години, но повишаване на цената на билета не се налага към този момент.

За нас е важно да намалим, ако е възможно, цената на картите

добави тя.

„Следващата година ще имаме нови 9 километра метро. След метрото ще имаме и нова градска среда, благодарение на ремонтните дейности", каза още тя.

Чрез метрото били финансирани и разкопките при Ларгото. „Трета година вече не може да се състои търгът за развитието на находките там. Благодарна съм на новия министър на културата, че се погрижи за временната консервация на комплекса. Важно е да се запази това богато културно историческо наследство", каза Фандъкова.

Тя сподели, че харесва София и за нея градът е изключително зелен и красив град. Тя обаче призна, че столицата също има проблеми, като всеки град, основно по отношение на трафик и замърсяване и призова гражданите да поддържат чистота около себе си.

#София #градски транспорт #билет #Ларго #консервация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници