Правителството не знаело, че БНБ печати нови банкноти

Правителството не знаело, че БНБ печати нови банкноти
„Не знам темата, обърнете се към БНБ“, заяви министър Порожанов, на въпрос, дали е информиран, че БНБ печата нови банкноти. Снимка: www.zonaburgas.bg
A A+ A++ A

„Не знам темата, обърнете се към БНБ“, заяви Румен Порожанов, служебният министър на финансите, във връзка с обществена поръчка на БНБ за печатане на 60 млн. банкноти и дали тя има връзка с КТБ. Не сме запознати с темата, каза и премиерът Близнашки.

Порожанов заяви обаче, че няма връзка между отпечатването на банкнотите и увеличението на дефицита. Той обяви, че Фондът за гарантиране на влоговете разполага с ресурс около 2 млрд. и 100 млн. лв. Той е в парични средства и държавни ценни книжа, които са бързо ликвидни. По закон фондът се включва в хипотезата на отнет лиценз и изплащане на дължимите средства на гарантираните лица.

Порожанов обясни, че до момента при него не са искани официални срещи с представители на Оманския фонд, но е имало предходни срещи с Чобанов.

Стана ясно, че до 10 дена фондът ще направи официално предложение. Финансовият министър Порожанов допълни, че това било предварително намерение, което трябва да бъде официализирано, но към момента няма нищо конкретно.

Стана ясно, че премиерът Близнашки не е имал среща с Иван Искров до този момент, но щял да потърси диалог.

#Порожанов #Близнашки #БНБ #Искров #Чобанов #Оманския фонд #Оманския фонд #фондът

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници