Комисията на Костов открила нови факти по случая „Мирослава“

Комисията на Костов открила нови факти по случая „Мирослава“
Има нови факти за незаконни действия на МВР по случая за отвличането и убийството на Мирослава от Перник и смъртта на Стойчо Стоев. Снимка: dariknews.bg
A A+ A++ A

Има нови факти за незаконни действия на МВР по случая за отвличането и убийството на Мирослава от Перник и смъртта на Стойчо Стоев.

За тяхното изясняване алтернативната комисия, съставена от депутати от „Синята коалиция“, БСП, ДПС, „Атака“ и независимият Георги Терзийски, иска среща поотделно с премиера Бойко Борисов и с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, в присъствието на главния секретар на МВР и директора на ГДБОП, предаде БНР.

„Съдържат свидетелства за незаконни действия на органите на Министерството на вътрешните работи, които ние искаме да конкретизираме, да уточним, да посочим точно за какво става въпрос. Искаме да изясним противоречията, които съществуват в дадените обяснения, в изяснените обстоятелства и така нататък“, каза председателят на алтернативната комисия Иван Костов.

„Много неща, за които не искам да навлизам сега в подробности, ние сме народни представители, не би трябвало да ни се отказва такава среща, не би трябвало да ни се отказва информация, имаме права по конституция, ако не отговори, тогава ще действаме с други средства“, заяви той и посочи, че в сряда комисията се е срещнала с главния прокурор и с наблюдаващия двата смъртни случая прокурор.

„Много сме напред в изясняване на обстоятелствата, но искаме всичко да бъде завършено, за да придобие сериозен вид“, добави Костов.

#министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов #премиер #Бойко Борисов #„Атака“ #ДПС #БСП #„Синята коалиция“ #Мирослава #алтернативна комисия #Костов #Иван Костов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници