Руският посланик в Лондон повикан за разяснения

Руският посланик в Лондон повикан за разяснения
A A+ A++ A

Посланикът на Русия във Великобритания Александър Яковенко беше повикан в британското външно министерство, за да "разясни информациите за руско военно проникване в Украйна", съобщи Форин офис в Туитър.

"Руският посланик Яковенко беше повикан да разясни информациите за руско военно проникване в Украйна и трайното доставяне на техника на границата", заяви министерството.

"Ако има руски военни коли и персонал в Украйна, те трябва да бъдат изтеглени незабавно или последствията ще бъдат много сериозни", каза от своя страна в Брюксел британският външен министър Филип Хамънд. Шведският му колега Карл Билд осъди "голямо нарушение" на международното право.

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен потвърди навлизането на руски бронетранспортьори на територията на Украйна, като определи това като "навлизане", а не "нашествие".

По-рано днес украинското президентство съобщи, че украинската артилерия е "унищожила" голяма част от колоната от бронетранспортьори, която според Киев проникнала в Източна Украйна от Русия снощи.

Русия от нейна страна осъди опитите за изваждане от релси на хуманитарната й помощ за населението в Източна Украйна.

#посланик #Форин офис #Великобритания #Русия #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници