Третото летище в Истанбул ще носи името на Ердоган

Третото летище в Истанбул ще носи името на Ердоган
Третото летище в Истанбул ще носи името на Ердоган. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Третото летище в Истанбул ще бъде кръстено на новоизбрания турски президент Реджеп Тайип Ердоган. Вестник "Тараф" пише, че това ще бъде официално оповестено, след като Ердоган сдаде премиерския пост в края на месеца.

Името на третото летище трябваше да бъде обявено на церемония през юни, но събитието беше отложено, тъй като Ердоган не е искал да предизвиква излишни дебати преди президентските избори на 10 август, информира изданието в гневен материал.

Решението е било взето от партньорите в проекта. Самият той е една от "откачените идеи" на премиера, тъй като заради изграждането му бяха унищожени част от горите в северната част на Истанбул, се казва още в статията, а авторът изтъква, че егото на Ердоган е безкрайно и напомня, че негово име вече беше дадено на стадион и университет.

Истанбул има две летища – "Сабиха Гьокчен" и "Ататюрк". "Сабиха Гьокчен" е кръстено на първата жена пилот на изтребител в Турция и първата, която работи във военната авиация. Тя е едно от осиновените деца на Мустафа Кемал Ататюрк – основателя на съвременната турска държава, на когото е кръстено другото летище.

#Истанбул #Ердоган #летище #Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници