Според проф. Константинов, „министър за изборите“ означава наличие на проблем

Според проф. Константинов, „министър за изборите“ означава наличие на проблем
„Радвам се, че идеята за министър на изборите беше оттеглена", заяви експертът по изборни въпроси, проф. Михаил Константинов. Снимка: dnes.dir.bg
A A+ A++ A

„Радвам се, че идеята за министър на изборите беше оттеглена. Първо – този министър нямаше какво да прави, дори ако това е най-добрият изборен експерт на света. Второ – създавайки такъв пост ние имплицитно признаваме, че нещо ни куца с произвеждането на изборите“, каза математикът и бивш член на ЦИК, експертът по изборни въпроси проф. Михаил Константинов пред БНТ.

„Българската изборна машина е много добра, една от най-добрите в света. Българската изборна администрация е една от, бих казал, близки до идеалното състояние администрации. Ние правим по-добри избори, отколкото повечето бели държави по света. В този смисъл да си оставим нещата, както са си и аз се радвам, че тази идея беше оттеглена“, категоричен беше експертът по изборни въпроси.

„За малко да направим нов гаф – с избора на нов член на ЦИК. Изборният кодекс е направен така глупаво, че не казва ясно, какво трябва да се направи, но там поне е казано колко члена има ЦИК. Така че леко настъпихме „мотиката“, но се върнахме на време и аз пожелавам повече гафове да няма“, подчерта експертът.

#Михаил Константинов #ЦИК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници