Цветанов излъга – бонуси са давани и в МВР

Цветанов излъга – бонуси са давани и в МВР
Министърът на вътрешните работи многократно увери, че в неговото ведомство бонуси не са раздавани. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Въпреки многократните уверения на вицепремиера Цветан Цветанов, че в неговото министерство бонуси не са раздавани, се оказа, че шефът на политическия му кабинет Бойко Славчев все пак е получил общо 3615 лв. над заплатата си за периода.

Само за няколко дни заместник-министри са успели да намерят десетки хиляди лева, за да върнат бонусите към заплатите си за последните няколко години, пише „Дневник“.

Това показа разпространена от правителствената пресслужба справка за върнатите до днес сутринта допълнителни възнаграждения от министрите, заместник-министрите, шефовете на политически кабинети в министерствата, областните управители и заместниците им.

Най-много средства от бонуси са върнали зам.-министърът на финансите Владислав Горанов (73 000 лв.) и министърът на икономиката Трайчо Трайков (72 000 лв., които е дарил), показа справката.

Един от зам.-министрите на транспорта е взел допълнително 53 994 лв., двамата зам.-министри на околната среда Ивелина Василева и Евдокия Манева  са получили 57 201 лв. и 31 695 лв. (справката не е поименна и не е известно коя от двете с какво допълнително възнаграждение е), а един от зам.-министрите на регионалното развитие е получил 30 200 лв. Бонусите са за периода от началото на настоящото управление.

Сред областните управи най-високи суми са върнали губернаторите на Търговище (4920 лв.), на Добрич (4487 лв.) и на Разград (4416 лв.).

Бонуси не са били раздавани само в 2 от министерствата – на отбраната и на правосъдието, и в три областни управи - Габрово, Кюстендил и Силистра, показа още справката.

Днес премиерът Бойко Борисов, коментирайки темата за върнатите бонуси, спомена, че министрите и зам.-министрите са били принудени да се „редят в банки“, да „търсят пари от приятели“ и по други начини, за да върнат полученото допълнително материално стимулиране.

#Цветан Цветанов #вицепремиер #бонус #допълнително материално стимулиране #Владислав Горанов #Трайчо Трайков #министър на икономиката #Ивелина Василева #Евдокия Манева #Търговище #Добрич #Разград #Габрово #Кюстендил #Силистра #Бойко Борисов #премиер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници