Христо Мутафчиев се лекува с помощта на делфини

Христо Мутафчиев се лекува с помощта на делфини
Делфините могат да помагат на хора с различни болести. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Актьорът Христо Мутафчиев се лекува с помощта на делфините от Варненския делфинариум и твърди, че терапията му действа оздравително.

Припомняме, че Мутафчиев преживя тежък инсулт през лятото на 2010 година, докато снимаше филма "Миграцията на паламуда".

Делфинариумът в морската столица работи по програма за лечение на хора с опорно-двигателни проблеми чрез плуване с делфини, съобщи ръководителят на делфинариума Васил Василев.

„В някои от световните делфинариуми се предлага програма за лечение с делфини. Смята се, че контактът с делфините действа лечебно за някои заболявания на опорно-двигателната система. За пациенти, които страдат от множествена склероза контактът с делфините също е изключително полезен. Ние имаме известен опит, каза Василев.

"От една година вече има възможност всеки, който иска, да влезе и да плува с делфините, които са обучени артисти и ежедневно работят с треньори, както за да разнообразяват номерата в шоу програмата си, така и за да могат да общуват с хората, които влизат да плуват при тях", посочи ръководителят на делфинариума.

По думите на Васил Василев в момента заедно с лекари се работи по изграждането на цялостна концепция за подпомагане на лечение на различни заболявания, но работата е в много ранен етап. Иначе всяка зима безплатно деца с множествена склероза могат да плуват с делфините и родителите им са категорични, че има видимо подобрение в състоянието им.

#Христо Мутафчиев #делфини #Варна #Васил Василев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници