Протестиращи вложители в КТБ обсаждат БНБ

Протестиращи вложители в КТБ обсаждат БНБ
A A+ A++ A

Гневни вложители в затворената Корпоративна търговска банка се събират днес в 15 часа на протест пред БНБ, за да поискат незабавното отваряна на банката.

"Очакваме около 200 души. Призоваваме всички, които са съпричастни, да ни подкрепят", каза пред бТВ един от организаторите на създадена Фейсбук група  "КТБalive”.

"Искаме да дойдат хора, които да докажат с присъствието си, че не желаем повече да ни лъжат", каза жена с блокирана в КТБ сметка. "Децата ни се пекат по балконите, вместо да отидат на море", описа тя ситуацията в семейството.

"Искаме да живеем в европейска държава, в която се прилагат европейски закони. Ще търсим европейска защита", посочи друга участничка в организацията на протеста.

Вложителите са недоволни от "тоталното бездействие" на БНБ, правителството и прокуратурата. Те смятат, че поставянето на КТБ под специален надзор създават изключително сериозни и тежки проблеми за вложителите, добросъвестните кредитополучатели и фирми.

"От всички досегашни действия на компетентните органи виждаме, че те нямат никакво желание да работят по европейски и освен размотаване и препращане във времето на решението на проблема, друго не се случва", сочат протестиращи.

По време на демонстрацията те ще настояват в БНБ да започнат да си вършат работата, за която плащат всички граждани.  Недоволните искат у нас да се приложат методите, предприето по време на кризите в Гърция, Кипър и Португалия.

"Ние не сме по-малко европейци от вложителите в техните страни и считаме, че след като техните проблеми са решени за дни и седмици, е недопустимо нас да ни баламосват вече два месеца", застъпват се за правата си потърпевшите клиенти на трезора.

 

 

#Корпоративна търговска банка #КТБ #БНБ #вложители #протест #КТБalive

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници