Ердоган отрече, че му остават 2 г. живот

Ердоган отрече, че му остават 2 г.  живот
Дългият период на възстановяване след първата операция на Ердоган стана причина за множество слухове за здравословното му състояние. Снимка: lettera43.it
A A+ A++ A

Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган определи като „безсрамни“ слуховете за здравословното му състояние, породени от имейл, публикуван от „Уикилийкс“, в който се твърди, че му остават само две години живот.

„Аллах е собственикът на нашите души. Аллах и само Аллах ще реши колко време ще живея“, заяви Ердоган на заседание на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР), цитиран от АФП и БГНЕС.

Премиерът, който навърши 58 години преди няколко седмици, претърпя две последователни операции на стомашно-чревния си тракт на 26 ноември м.г. и на 10 февруари т.г.

Дългият период на възстановяване след първата операция попречи на Ердоган да пътува в чужбина и стана причина за множество слухове за здравословното му състояние.

Турският премиер обаче неколкократно повтори, че хирурзите са отстранили полипите по червата му и няма никаква следа от рак.

Публикувани неотдавна имейли от „Уикилийкс“ свидетелстват за разговори между двама колеги от американската разузнавателна компания „Стратфор“ от 10 декември 2011 г.

В имейл, който според сайта се основава на информация от „бивш съученик и приятел“ на водещия хирург по време на операцията на Ердоган, се казва, че турският премиер има рак на дебелото черво.

В имейла се съобщава още, че лекарите отрязали 20 сантиметра от дебелото черво на Ердоган по време на първата операция на 26 ноември. Допълва се и че става въпрос за „наистина значима операция“ и се отбелязва, че Ердоган няма да може да работи известно време.

„Прогнозите обаче не са добри. Хирургът заявил, че според тях на Ердоган му остават две години живот“, се казва още в имейла, публикуван от „Уикилийкс“.

#Реджеп Тайип Ердоган #премиер #Уикилийкс #рак #Партия на справедливостта и развитието #ПСР #Аллах #операция #Стратфор #хирург

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници