Митничари задържаха почти 2000 кутии незаконни цигари

Митничари задържаха почти 2000 кутии незаконни цигари
Снимка: Агенция „Митници”, Архив
A A+ A++ A

Служители на „Митническо разследване и разузнаване“ в Столична митница са задържали 1899 кутии безбандеролни цигари след поредица проверки на търговски обекти във вторник вечерта в столичния квартал „Надежда“, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Митници“.

В един от случаите е констатирано, че в търговски обект се продават цигари без бандерол, както и цигари с бандерол, за които собственикът не е успял да представи редовно издадено разрешително за продажба на тютюневи изделия.

Освен че нямал разрешително, търговецът е оказал съпротива при проверката и първоначално не е допускал митничарите в обекта.

В гаражно помещение в непосредствена близост до същия магазин, в специално пригодена стая за съхранение на тютюневи изделия, митничарите открили скрит в тъмното гражданин.

Около него били наредени общо 1646 кутии цигари от различни марки, като всички кутии били без бандерол.

След констатация на нарушението в случая се е включил разследващ митнически инспектор, който е провел разпит на място и е образувал досъдебно производство. Намерените цигари са иззети като веществено доказателство.

По-рано сутринта, отново в „Надежда“, при внезапна проверка на втори търговски обект служителите на „Митническо разузнаване и разследване“ са задържали общо 253 кутии цигари различни марки, като преобладаващи са „ЛМ“, „Карелия“ и „Минск“.

#„Надежда“ #бандерол #Агенция „Митници”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници