Кристалина Георгиева благодари във Фейсбук за номинацията

Кристалина Георгиева благодари във Фейсбук за номинацията
A A+ A++ A

За мен е чест и отговорност да съм кандидат на България за втори мандат в Европейската комисия. Благодаря на всички, които ме подкрепят.

Това написа на български и английски в собствения си профил във Фейсбук Кристалина Георгиева няколко часа след като служебният премиер официално я предложи за член на новата Европейска комисия. Георги Близнашки предлага Георгиева да заеме длъжността вицепрезидент на комисията и върховен представител по въпросите на външната политика.

Ще направим национално усилие нашият досегашен комисар да получи по-висок пост, заяви Близнашки и добави, че тази кандидатура отдавна се обсъжда от обществото. Това е убедителна и достойна кандидатура на България, ако тя успее да заеме поста ще бъде огромен успех за българската дипломация и външна политика, добави премиерът.

На въпрос къде е в момента Кристалина Георгиева, тъй като не е и в Брюксел, служебният премиер отговори: "Не мога да направя изявление от името на Кристалина Георгиева, тя ще посети България много скоро, в контакт сме с нея уточняват се възможните средства, които биха могли да дойдат по европейска линия за Мизия. 

#Кристалина Геoргиева #еврокомисар #номинация #благодарност #Фейсбук

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници