Министърът на правосъдието: Съдебната реформа е колективно усилие

Министърът на правосъдието: Съдебната реформа е колективно усилие
Министърът на правосъдието в служебния кабинет Христо Иванов заяви след като пое поста, че трите месеца, които той има на разположение, не са случайни. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на правосъдието в служебния кабинет Христо Иванов заяви, след като пое поста, че трите месеца, които той има на разположение, не са случайни.

„От гледна точка на правосъдието през тези месеци трябва да направим така, че през януари следващата година да получим по-добър доклад на Европейската комисия”, подчерта още той.

Министър Иванов каза също, че съдебната реформа е колективно усилие и следващите месеци ще ни стигнат за напредък само ако надграждаме. Той бе категоричен, че трябва да се формулира ясна Стратегия за продължаване на реформата в съдебната система, която да бъде заявка пред Европейската комисия, че България има план.

Той отбеляза, че предстои и избор на председател на Върховния касационен съд от Висшия съдебен съвет. В тази насока основен приоритет е прозрачният и несъмнен избор на председател на ВКС.

„Изключително важно ще бъде съдиите във ВКС да се обединят около една кандидатура при изслушването на номинираните и тази кандидатура да бъде уважена от ВСС”, каза още министър Иванов.

#Христо Иванов #Иванов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници