Само БСП и ДПС в залата за актуализацията на бюджета

Само БСП и ДПС в залата за актуализацията на бюджета
На заседанието на бюджетната комисия в парламента, на което ще бъде обсъдена актуализацията на държавния бюджет, присъстват само депутати от БСП и ДПС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На заседанието на бюджетната комисия в парламента, на което ще бъде обсъдена актуализацията на държавния бюджет, присъстват само депутати от БСП и ДПС. До момента няма народни представители от ГЕРБ и "Атака".

На консултациите при президента Росен Плевнелиев в петък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обеща да осигури необходимия брой депутати, за да има кворум за пленарната зала за отпускането на допълнителни пари за Здравната каса.

На извънредно заседание Народното събрание ще обсъжда се актуализацията на държавния бюджет, бюджета на Здравната каса и предложението, внесено от депутатите от ГЕРБ Бойко Борисов, Цецка Цачева и Менда Стоянова за извънредни правомощия на бъдещото служебно правителство. Заседанието е насрочено за 14 часа.

Актуализацията беше отхвърлена в събота и от самия премиер Пламен Орешарски. "Актуализация на бюджета не е необходима и сега твърдя това, както и преди време. Приходите към полугодието са приблизително 46% от планираните. Толкова са били и в последните пет години", коментира той.

Актуализацията беше гласувана на първо четене на 29 юли с гласовете на депутатите от ДПС и ГЕРБ и подкрепена от президента Росен Плевнелиев. Против гласуваха депутатите от Коалиция за България, а парламентаристите от Атака не присъстваха в пленарната зала.

 

#актуализация #Народно събрание #ГЕРБ #БСП #ДПС #Коалиция за България #Бойко Борисов #Росен Плевнелиев #Пламен Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници