Над 100 мотористи протестираха срещу смъртта на пътя

Над 100 мотористи протестираха срещу смъртта на пътя
Мотористите блокираха пътя Русе-София. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Над 100 рокери от Русе, Разград и Велико Търново блокираха в събота по обед пътя Русе-София в двете посоки. Причината е протест срещу жертвите на пътя. Към рокерите се присъединиха и велосипедисти от Русе.

Мотористите настояват да се спре движението на ТИР-ове през уикенда в летните месеци, провокирани от смъртта на свой събрат.

Протестът започна в 12 ч. и продължи три часа. Пропускаха се само леките автомобили и автобусите, на които се раздаваха листовки с исканията на протестиращите. Тъй като много бързо се образуваха големи опашки от ТИР-ове, се наложи камионите да се пускат на 15 минути на порции от десетина.

Исканията на протестиращите са за промени в законодателството, свързани с целогодишна забрана за движение на тежкотоварни камиони през почивните дни, да се има по-строги санкции за причиняване на смърт на пътя, а средствата от транзитни такси и разрешителни на камионите да се използват за подобряване на инфраструктурата.

Според шофьорите на ТИР-ове искането да не пътуват през уикенда не е оправдано. Те признават, че турци и румънци не спазват правилата, но това не е повод всички да бъдат поставяни под общ знаменател.

Протестът на рокерите ще продължи след две седмици, като се очаква да прерасне в национален и мотоклубове от други градове също да блокират част от пътищата в регионите.

#Русе-София #мотори #рокери #ТИР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници