Получаваме 113, 5 млн. евро по програмата за морско дело

Получаваме  113, 5 млн. евро по програмата за морско дело
Общият финансов ресурс за изпълнение на приоритетите и мерките на Програмата за морско дело и рибарство е 113, 5 млн. евро. Снимка: www.spekulanti.com
A A+ A++ A

"Общият финансов ресурс за изпълнение на приоритетите и мерките на Програмата за морско дело и рибарство е 113, 5 млн. евро. За новия програмен период успяхме да постигнем увеличение на финансовия ресурс с над 8 млн. евро, като по мерките свързани с пазарите и преработката на продукти от риболов и аквакултури ще се отпускат 4 пъти повече средства от предишния период", каза заместник-министърът на земеделието и храните д-р инж. Валентина Маринова при откриването на публичното обсъждане.

Приоритетите и мерките на Програмата за морско дело и рибарство /ПМДР/ 2014-2020 г. и предвидения финансов ресурс за изпълнението им бяха представени на организираното от Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА) публично обсъждане на програмата.

"До началото на месец септември ПМДР 2014-2020 г. трябва да бъде представена в ЕК, като се надяваме тя да бъде одобрена до началото на 2015 г., информира участниците в срещата г-н Лъчезар Золев, началник-отдел "Програмиране и мониторинг" към Дирекция "Европейски фонд за рибарство".

Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 е съобразена с определените шест приоритета на Европейския фонд за морско дело и рибарство (ЕФМДР), разделени на рибарство, аквакултури, заетост и териториално сближаване, предлагане на пазара, преработване, насърчаване изпълнението на Общата политика в областта на рибарството (ОПОР) и интегрираната морска политика.

Предвидени са средства и за техническа помощ по инициатива на държавите-членки в размер на 5, 5 млн. евро.

#морско дело и рибарство #Валентина Маринова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Акценти

Инбет Казино