Заместник-министър Маринова: Ситуацията край Локорско е овладяна

Заместник-министър Маринова: Ситуацията край Локорско е овладяна
В момента ситуацията край село Локорско е овладяна, всички огнища са обходени и локализирани, каза заместник-министър Маринова. Снимка: www.dnevnik.bg
A A+ A++ A

“В момента ситуацията край село Локорско е овладяна, всички огнища са обходени и локализирани. На място през нощта ще останат дежурни екипи, които ще следят да няма подновяване на огнищата”, каза за Агенция „Фокус” Валентина Маринова, зам.-министър на земеделието и храните.

„Министерството помага с жива сила от няколко области – Благоевград, Кюстендил, Перник, София, с моторни превозни средства и с допълнителни водоноски, разположени на леснодостъпни места, за да могат автомобилите да се зареждат с вода”, обясни Маринова. Тя каза, че по предварителни данни, цялата територия е не повече от 500 дка., но в четвъртък териториите ще бъдат обходени и ще се установи точният мащаб.

Маринова добави, че няма засегнати от пожара къщи. „Това е най-големият принос на всички и бързата реакция на служителите, които се включиха. На място имаше мобилна лаборатория, която да извърши замерване на въздуха.

Няма повод за притеснение за населението”, обясни заместник-министърът. По думите й, на място работят най-вече представители на местната власт, Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", Изпълнителна агенция по горите, Държавното предприятие и екипи от съседни държавни предприятия.

#Валентина Маринова #защита #територия #Благоевград #Кюстендил #Перник #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници