Бившият президент на Швейцария отнесе торта в лицето

Бившият президент на Швейцария отнесе торта в лицето
Бившият президент на Швейцария Мишлин Калми-Рей беше нападната с торта снощи в Женева от бивш клиент на Кантоналната женевска банка (BCGE). Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият президент на Швейцария Мишлин Калми-Рей беше нападната с торта снощи в Женева от бивш клиент на Кантоналната женевска банка (BCGE), показва видео, качено в интернет.

На него се вижда как мъж на име Ерик Дугу се доближава до Калми-Рей на улицата и я упреква, че е нарушила няколко члена на Европейската конвенция за човешките права във връзка с аферата BCGE, която пълнеше женевските хроники преди десетина години, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

„Аз не съм нарушавала нищо“, отговаря му Калми-Рей. Мъжът казва нещо, след което изважда от чантата си торта и я размазва безпощадно в лицето й.

Ударът е толкова силен, че жената залита и пада почти по гръб. Нападателят носи сако с надпис на сайта www.bandedecopainsgenevois.ch, който критикува банката и нейното управление.

Калми-Рей беше член на Управителния съвет на банката и министър на финансите на кантон Женева по време на спасяването й през 2000 г.

#торта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино