МВР обяви разкритията на Бареков срещу Борисов за фалшификат

МВР обяви разкритията на Бареков срещу Борисов за фалшификат
Бойко Борисов в Царево. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Съдържанието на документа не отговаря на истината“, каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по повод на обявената от лидера на „България без цензура“ Николай Бареков информация, че Бойко Борисов е бил трафикант на дрога.

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев още вчера е разпоредил проверка за изтичане на класифицирана информация за появилия се документ.

„Това, което се разпространява, трудно бих могъл да го нарека документ“, заяви Лазаров по Нова тв.

„Има създаден такъв документ с номер от съответната дата, има среща с информатор на тази дата, но пасажите са добавени. Наличието на информацията, която е в съответното дело, не отговоря на тази, която е публикувана“, каза главният секретар.

Лазаров поясни, че съобщената от него информация е получена, след като вътрешният минисър Цветлин Йовчев е разпоредил проверка с оглед нерегламениран достъп до класифицирана информация.

Делото е вадено един път от архива - през 2003 година, но то нито от тогавашния вътрешен министър Петканов, нито от Борисов, който тогава бе главен секретар на МВР.

Лазаров обясни, че първоначално изобщо не се знае дали дадената информация е истина, или не. Главният секретар на МВР допълни, че съществува документ за въпросната среща. В оригиналния рапорт, по думите му, е имало среща на въпросната дата, но пасажите за Бойко Борисов са добавени.

Вместо служителите на МВР да си вършат работата, цяла нощ се занимават с това кой какво казал, коментира още Светлозар Лазаров.

#Николай Бареков #Бойко Борисов #трафикант

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници