Кунева: Няма решение на РБ в посока на ГЕРБ

Кунева: Няма решение на РБ в посока на ГЕРБ
В „Движение България на гражданите“ въпросът за коалиционни партньори ще се решава през вътрешно-партиен референдум, заяви Кунева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на „България на гражданите“ Меглена Кунева заяви, че няма решение на Реформаторския блок в посока на ГЕРБ, двете формации са обявили, че ще се явяват самостоятелно на избори, което изключва предизборна коалиция.

„В „Движение България на гражданите“ въпросът за коалиционни партньори ще се решава през вътрешно-партиен референдум, както стана в Германия, но подчертавам, че това ще бъде след изборите при едно добро представяне на РБ“, заяви Кунева пред БНР.

Тя подчерта, че за нея е изключително важно колко открито и на светло са взаимоотношенията между партиите и предупреди, че ще е много последователна в публичното оповестяване на всякакви разговори.

„За РБ търсене на мнозинство и разговори с политически партии са възможни само в името на две решаващи за България реформи – съдебна и независимост на регулаторите. Първо държим на съдебна реформа, защото не може без здрава съдебна система да има каквато и да е основа на справедливост, сигурност за бизнеса, наказания за икономическите играчи, които имат сериозен политически гръб. Втората важна за РБ реформа е независимостта на регулаторните органи – комисиите за конкуренция и потребители, ДКЕВР, БНБ. Те трябва да спрат да бъдат превръщани в политически органи. Не може правителствата да командват цените на тока и на мобилните оператори,“ коментира Кунева.

За актуализацията на бюджета тя каза, че реформаторите са против, защото обществото не е получило точна информация защо да се актуализира бюджетът – заради проблеми в приходната част, защото не могат да се обслужват здравната и пенсионната система ли или просто за да се запушат „дупки“ в бюджета, като добави, че парламентарните партии искат да се справят със ситуацията по познатия неработещ начин - като наливат още пари в продънени системи.

#„България на гражданите“ #Меглена Кунева #Кунева #ГЕРБ #РБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници