Илияна Йотова: Моят кандидат е Стефан Данаилов

Илияна Йотова: Моят кандидат е Стефан Данаилов
Илияна Йотова смята, че ако кабинетът бе подал оставка веднага след изборите, вероятно нямаше да се стигне до кризата с КТБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Евродепутатът Илияна Йотова заяви, че нейният кандидат за лидер на БСП е Стефан Данаилов.

"Няма да е голяма изненада изборът на личност като Стефан Данаилов, подкрепен от силен екип, до редовния конгрес догодина, той е моят кандидат", коментира Йотова пред Нова телевизия.

Тя също е получила номинация за лидер, но е отказала, защото вече е поела ангажименти като европейски депутат.

"Настоявах правителството да подаде оставка още след европейските избори и ние да сме партията, която първа да се оттегли от властта", добави тя.

Според нея тогава тя не е получила подкрепа от колегите си, които са очаквали кабинетът да свърши още много работа и затова не са били склонни да я подкрепят. Тя смята, че различията между двете подкрепящи правителството партии са станали очевидни още в нощта след вота през май.

„Кафето, изпито в Кърджали от Лютви Местан и Бойко Борисов бе достатъчно красноречиво и още тогава ни светна червена лампичка”, каза още Йотова.

Илияна Йотова смята, че ако кабинетът бе подал оставка веднага след изборите, вероятно нямаше да се стигне до кризата с КТБ.

#Илияна Йотова #Йотова #Стефан Данаилов #Лютви Местан #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници