БСП избира новия си лидер

БСП избира новия си лидер
Станишев обяви, че се оттегля от председатилския пост. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На конгрес в НДК в неделя БСП избира новия си лидер. Събитието започва в 11 часа. Дневният ред на заседанието е само от две точки - участието на БСП в предстоящите извънредни парламентарни избори на 5 октомври и избор на наследник на председателя Сергей Станишев.

26 души са номинирани за председателския пост – Александър Симов, Атанас Мерджанов, Борислав Гуцанов, Бриго Аспарухов, Ваня Добрева, Георги Гергов, Георги Кадиев, Георги Пирински, Георги Петърнейчев, Георги Тодоров, Дора Янкова, Драгомир Стойнев, Захари Георгиев, Калоян Паргов, Корнелия Нинова, Костадин Паскалев, Красимир Премянов, Красимир Янков, Мая Манолова, Милко Багдасаров, Михаил Миков, Николай Малинов, Румен Овчаров, Сергей Станишев, Стефан Данаилов и Янаки Стоилов.

Пирински, Гуцанов, Симов, Багдасаров, Петърнейчев и Малинов са депозирали в централата писмен отвод.

В събота Сергей Станишев отказа да коментира появилата се в медиите информация, че в неделя на конгреса червените ще влязат в остри сблъсъци кой да поведе партията. Според един от обсъжданите сценарии, резултатите от избора ще се обжалват от загубилите и ще се сипят обвинения за манипулация на вътрешните избори. Така Станишев щял да остане лидер на БСП до провеждането на предсрочните парламентарни избори.

"Надявам се разумът да надделее и след конгреса в неделя партията да е заредена с енергия и обединена за победа", коментира Станишев. Той припомни, че няколко пъти вече е призовал съпартийците си за лидерска почтена кампания.

#БСП #Сергей Станишев #лидер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници