Бъдещето на Windows - една платформа за всички устройства

Бъдещето на Windows - една платформа за всички устройства
A A+ A++ A

В конферентен разговор след анонсирането на финансовите резултати на компанията за тримесечието шефът на Microsoft Сатя Надела потвърди, че компанията възнамерява да обедини трите основни версии на Windows в една. Става дума за Windows, Windows Phone и Xbox. Microsoft работи отдавна за осъществяване на тази цел и по всичко личи, че ще я достигне съвсем скоро, като унифицира магазини за приложения и инструменти за разработка.

По време на конференцията Build през април беше представена концепцията за универсални приложения, които ще работят с минимални промени с версиите на Windows за различни устройства. Според Надела една операционна система ще покрие всички екранни размери - от този на смартфона до този на телевизора. В миналото за всяка версия е имало отделен екип, а вече ще има един-единствен с обща архитектура. Това ще е от голяма полза и за авторите на софтуер, чиито приложения ще работят с устройства от различен тип.

Новата консолидирана версия на платформата вероятно ще видим с идването на следващата версия на Windows, която се очаква в началото на следващата година. Този ход на Microsoft се различава коренно от досегашния подход на компанията и от този на големия конкурент Apple, който продължава да поддържа отделни версии на Mac OS и iOS за компютри и мобилни устройства.

http://www.businessinsider.com/nadella-merges-windows-phone-windows-2014-7

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници