Бившият ковчежник: Радан Кънев знаеше, че парите са в КТБ

Бившият ковчежник: Радан Кънев знаеше, че парите са в КТБ
Юлиан Войнов Снимка: dsb.bg
A A+ A++ A

Бившият ковчежник на ДСБ Юлиан Войнов заяви, че парите на партията били депозирани в КТБ заради добрата възвръщаемост и доходността. Вкарването на парите в тази банка не е било негова лична инициатива.

„Първоначалният депозит на ДСБ не е бил за 48 000 лв., а за много повече. Той е открит август 2013 г., което е два месеца след като настоящият председател на ДСБ заема съответния пост, така че в никакъв случай не може да се говори, че това е моя собствена инициатива“, коментира Войнов в студиото на Нова телевизия.

Той обясни, че неговите правомощия по отношение на финансите на ДСБ произтичат единствено от едно пълномощно, в което те са уточнени. Правата за това са му били дадени от Радан Кънев.

„В момента, в който е направен този депозит, той е имал информацията и реалната власт да се разпореди как да бъде процедирано с тези средства“, допълни Юлиан Войнов.

На 17 юли лидерът на ДСБ Радан Кънев направи публично извинение, че много бавно е било реагирано на факта за депозита на партията в банката, както и че твърде късно е снел доверието си от предишния ковчежник. Той обвини Войнов, че парите на партията са били в КТБ.

#Юлиан Войнов #Войнов #Радан Кънев #Кънев #ДСБ #КТБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници