Латвия забрани на Йосиф Кобзон да влиза страната

Латвия забрани на Йосиф Кобзон да влиза  страната
Волен Сидеров и Йосиф Кобзон в НДК Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Латвийското правителство забрани на руската естрадна звезда Йосиф Кобзон да влиза в страната, съобщава Лентару, позовавайки се на външното министерство на страната. Причината е, че певецът „агресивно поддържал анексирането на Крим от Русия“ и се изказвал критично за официалната власт в Киев.

Външният министър на Латвия Едгар Ринкевич заяви, че влизането на Кобзон в страната за ежегодния фестивал „Нова вълна“, който се провежда на 22 юли, е неприемливо. Той поясни, че самото провеждане на събитието е неуместно, предвид събитията в Украйна.

Очакваше се по време на фестивала Йосиф Кобзон да изнесе концерт.

През 2003 г. външното министерство на Латвия също отмени участие на Йобзон, защото, според властите, певецът застрашава националната сигурност и обществения ред. На следващата година това решение беше отменено.

В България Йосиф Кобзон е чест гост. На 22 май се появи неочаквано на закриването на предизборната кампания на партия „Атака“. Известният музикант и депутат от руската Държавна Дума изпълни две български песни в зала 1 на НДК. Кобзон благодари сърдечно на Волен Сидеров за позицията му към Русия и кризата с Украйна. От своя страна лидерът на „Атака“ заяви пред симпатизантите, че България е против всякакви войни срещу Русия, независимо дали са визови, студени или горещи.

#Латвия #Йосиф Кобзон #Кобзон #Русия #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници