Русия се готви за опустошителни наводнения

Русия се готви за опустошителни наводнения
Русия се готви за опустошителни наводнения. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Далечния изток на Русия се готви за опустошителни наводнения, съобщават руски медии. Извънредно положение е обявено във връзка с проливните дъждове и бурния вятър, които се очакват на 21 и 22 юли на територията на Амурска и Еврейската автономна области и Хабаровския край.

Освен това в края на миналата седмица бе обявено извънредно положение в два района на Приморието след силните дъждове. Там бе надвишена месечната норма валежи в рамките на 2 дни. В нощта и през деня на 22 юли в Приморския край се очаква дъжд, на места 15-49 мм за 12 часа, съобщават синоптиците. Според Приморската хидрометеорологична служба се очаква повишаване на нивото на реките до 0.5 метра.

Предупреждение за наводнения е обявено и в Сахалинска област. Там на 22 юли се очакват силни дъждове, като на места са възможни резки покачвания на нивото на реките с 0.5 до 1.5 метра.

Припомняме, че при силните наводнения в региона миналата година в продължение на няколко месеца бяха наводнени над 13 500 жилищни сгради с население 100 000 души, а щетите възлязоха на около 40 млрд. рубли. Сериозно пострадаха Амурска област, Еврейската автономна област и Хабаровският край. 

#Русия #наводнения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници