Кристалина Георгиева: Ако ми предложат да съм външен министър на ЕС, ще приема

Кристалина Георгиева: Ако ми предложат да съм външен министър на ЕС, ще приема
Еврокомисарят смята, че би трябвало да можем да разделяме вътрешнополитическите боричкания от външното позициониране на страната. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българският еврокомисар Кристалина Георгиева заяви, че ако й предложат длъжността върховен представител на Европейския съюз по външна политика, нейната отговорност е да я приеме.

„Ако не ми я предложат, ще направя всичко, което мога, който е в тази позиция, да му съдействам с опита и знанията си“, коментира Георгиева пред Би Ти Ви.

Според нея, политическата ситуация у нас е сложна, затова не е лесно елитът да се обедини около определена кандидатура. Еврокомисарят смята, че би трябвало да можем да разделяме вътрешнополитическите боричкания от външното позициониране на страната.

„Това, което става по света, ни засяга. И колкото повече ние си затваряме очите, че ни засяга, колкото повече се затваряме във вътрешните си проблеми, стесняваме хоризонта си, толкова всъщност по-неадекватни сме при взимането на решения вътре в страната. Затова аз бих казала, дали съм аз, дали е някой друг, българи в позиции, които ни свързват със света, отварят прозорец за нашите хора, за страната ни – този прозорец помага на България”, обясни Кристалина Георгиева.

#Кристалина Георгиева #Георгиева #комисар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Акценти

Инбет Казино