Очевидец твърди за украински изтребител на височина с боинга

Очевидец твърди за украински изтребител на височина с боинга
Взе още не е ясна причината за катастрофата на малайзийския боинг. Снимка: ЕвроМайдан, Фейсбук
A A+ A++ A

Според очевидци, на същата височина, на която е бил катастрофиралия в Украйна малайзийски боинг, е летял самолет Су-25, едноместен щурмовик на украинските военовъздушни сили.

Опашката на разбилия се самолет "Боинг 777" на малайзийските авиолинии е паднала в украинското градче Снежное, предава от мястото на инцидента кореспондентът на LifeNews.ru. Сред останките са открити документи за самоличност на граждани на Малайзия и Холандия. Сигналът в полицията за падналия самолет е подаден в 17.00 часа.

В Донецката област, където е станала катастрофата, е разположен зенитен ракетен комплекс "Бук" на украинската армия. Ракети от този комплекс и С-300 могат да свалят самолет, който лети на височина 10 000 метра. Според LifeNews.ru опълченците нямат такова оръжие, но украинските медии твърдят друго - че на 13 юли точно комплекс "Бук" е попаднал в ръцете на терористите.

Междувременно, опълченци на Донецката народна република са пристигнали на мястото на катастрофа на малайзийския боинг и отбелязват с бели флагчета местата, където са открити тела на загинали, съобщава РИА Новости.

Самолетът е паднал в полето. След удара се е разпаднал наняколко части. Отломките на самолета димят и са разхвърляни на километри разстояние.

Припомняме, че при катастрофата на борда на боинга е имало 280 пасажери и 15 души екипаж. Вероятно всички са загинали.

 

#самолет #Малайзийски авиолинии #Украйна #Куала Лумпур

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници