Над 100 тела в радуис до 15 км след катастрофата на боинга

Над 100 тела в радуис до 15 км след катастрофата на боинга
Все още не е ясна причината за катастрофата на малайзийския боинг. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Поне 100 тела са видени в радиус до 15 км от катастрофата на малайзийския боинг в Украйна. Припомняме, че пътнически самолет "Боинг 777" падна в Източна Украйна недалеч от границата с Русия в четвъртък вечер. Самолетът по линията Амстердам - Куала Лумпур е бил с 280 пътници и 15-членен екипаж. Съветник на украинския вътрешен министър казва, че всички на борда са загинали.

Източникът на "Интерфакс" казва, че на 50 км преди да навлезе в руското въздушно пространство самолетът е започнал да се спуска, а след това е бил открит горящ на територията на Украйна.

Малайзийските авиолинии потвърдиха, че за последно местонахождението на самолета е било регистрирано над украинското въздушно пространсто.

Украинският премиер Арсений Яценюк е наредил разследване на катастрофата и е потвърдил, че самолетът е излетял в Амстердам.

Пресслужбата на президента Петро Порошенко заяви, че украинските сили нямат нищо общо със сваляне на самолета.

Бившият помощник-държавен секретар на САЩ Строуб Талбот написа в "Туитър": "Ако, повтарям "ако", руснаците са свалили малайзийски самолет, това ще бъде гротескно дежа вю от унищожаването от СССР на полет 007 на Korean Airlines преди 31 години през септември 1983 г."

#самолет #Украйна #Малайзийски авиолинии #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници