Европарламентът одобри четиримата кандидати за членове на ЕК

Европарламентът одобри четиримата кандидати за членове на ЕК
Съгласно Правилника за дейността на ЕП, номинираните за членове на Европейската комисия в понеделник бяха изслушани от парламентарните комисии, съответстващи на техните области на компетентност. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Европейският парламент одобри четиримата кандидати за членове на Европейската комисия, които заемат местата на онези комисари, които вече са евродепутати. Те ще заемат новите си постове до края на мандата на настоящата Европейска комисия, който изтича в края на октомври тази година, съобщиха от ЕК.

Съгласно Правилника за дейността на ЕП, номинираните за членове на Европейската комисия в понеделник бяха изслушани от парламентарните комисии, съответстващи на техните области на компетентност.

Кандидатите са Юрки Катайнен (Финландия), който ще замени Оли Рен и ще отговоря за икономическите и паричните въпроси, Фердинандо Нели Ферочи (Италия), който ще замени Антонио Таяни и ще отговаря за промишлеността и предприемачеството, Мартин Райшертс (Люксембург) на мястото на Вивиан Рединг и ще отговаря за правосъдието, основните права и гражданството. Яцек Доминик ще замени Януш Левандовски и ще отговаря за бюджета и финансовото планиране.

#Европейският парламент #Европейската комисия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници