Как ви звучи това – десерт за милион и половина долара?

Как ви звучи това – десерт за милион и половина долара?
Тук, в Lindeth Howe Country House Hotel, се предлага най-евтиният от десертите, които ви представяме....
A A+ A++ A

Обичате ли сладко? А хапвате ли си честичко? Е, предлагаме ви една интересна класация, която би могла да намали интереса ви към захарните изделия в името на добрата фигура и пълния портфейл. Посипани с ядливо злато и украсени с диаманти са четирите най-скъпи десерти в света...

Най-евтин е шоколадовият пудинг в Lindeth Howe Country House Hotel, в Англия - за 35 000 долара. Той се прави с четири пласта много скъп белгийски шоколад и златен хайвер, а отгоре има 2-каратов диамант. Този десерт трябва да се поръча 3 седмици, преди да се консумира.

Ето го:

На трето място е сладоледът Three Twins за 60 000 долара. А това, което го прави толкова скъп, е, че се приготвя от топящ се ледник от връх Килиманджаро в Танзания.

Забележете - в цената са включени самолетни билети до Танзания, престой в 5-звезден хотел, разходка в планината и сладолед на корем. Накрая всеки опитал сладоледа получава тениска, направена от органичен памук.

На второ място е десертът New Orleans. Той е от патентована смес от червени горски плодове, ванилов сладолед, червен винен сос, сметана и мента. Най-отгоре има 5-каратов диамантен пръстен, някога принадлежал на британския финансист и филантроп сър Ърнест Касел.

Най-скъпият десерт в света е диамантената плодова тора за 1,65 милиона долара. Отрупана е с 223 диаманта. Създаването й отнема 6 месеца. Всички съставки, освен диамантите, се пазят в тайна. Ето я:

Материалът е подготвен от Даниел Димитров

#десерти #цени #диамант #торта #сладкиш

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници