Жълт код за обилни валежи в Западна България

Жълт код за обилни валежи в Западна България
Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, София-град, София-област, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка и Смолянска. Снимка: utroruse.com
A A+ A++ A

Жълт код е обявен за понеделник в 10 области на Западна България заради интензивни валежи, съобщиха от НИМХ.

Кодът е в сила за областите Видинска, Монтанска, Врачанска, София-град, София-област, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Пазарджишка и Смолянска.

На места в тези области ще има валежи до 15-20 л/кв.м. Само на изолирани места са възможни локални количества до 30-35 л/кв.м. Количествата валеж са сумарни за цялото денонощие.

Над Западна и Централна България ще преобладава облачно време. На много места ще има валежи, в отделни райони придружени от гръмотевици.

Над Източна България е ясно, преобладава слънчево време, в следобедните часове с временни увеличения на облачността. Вятърът ще се ориентира от изток, в източните райони от североизток и ще се усили до умерен.

Максималните температури са между 25° и 30°.

Във вторник на много места ще има валежи, временно ще са интензивни, в следобедните часове придружени и от гръмотевични бури. Вятърът ще е североизточен, слаб до умерен. Максималните температури ще са предимно между 24° и 29°.

#жълт #код #валежи #Западна България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници