Корнелия Нинова ще се бори за лидерския пост в БСП

Корнелия Нинова ще се бори за лидерския пост в БСП
Корнелия Нинова, снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ще се постарая да променя БСП отвътре, ще поставя на различна основна коалиционните отношения, ще разговарям разумно и с аргументи с другите политически и граждански субекти за четири национални цели, зад които да застанем заедно, въпреки различността си.

С тези думи Корнелия Нинова обяви решението си да приеме номинациите за председател на БСП и да се включи в битката за лидерския пост на 27 юли.

Ще участвам в това състезание докрай, без самоотводи и договорки в последния момент

категорична бе Нинова.

Пред журналисти тя обясни, че за първи път в живота и кариерата си променя своята позиция и взима решение да участва в надпреварата за лидер, въпреки че първоначално е заявила, че няма да се кандидатира за лидер.

Причините за това са две, обясни Корнелия Нинова. Първата е подадената оставка от Сергей Станишев, като Нинова припомни, че на влизане на пленума преди подаването на оставката тя е била абсолютно убедена, че Станишев няма да подаде оставка.

"Смятах, че

трябваше да има промяна в Изпълнителното бюро, но да не отиваме на битка за председателския пост

за да не изхабим енергията там, вместо в предизборна битка", коментира Нинова. Втората причина са получените от организации в цялата страна номинации.

Демографският въпрос, здравето, образованието и земеделието са четирите основни теми, по които Корнелия Нинова е готова да бъде инициатор на разговори с всички политически и граждански субекти за дългосрочно и устойчиво национално съгласие.

Пет са основните теми по отношение на подхода в самата БСП, засегнати от Нинова - идейна чистота, организационна промяна, кадри, стил и коалиции.

#БСП #Корнелия Нинова #лидер #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници